Ujedinjeni Arapski Emirati / Sharjah

Šardža je treći grad po veličini u UAE. Nalazi se u severostočnom delu Persijskog zaliva na Arabijskom poluostrvu. Ovo je prestonica istoimenog Emirata. Porodica Al Qasimi vlada ovim gradom još od 18. veka. Palata emira je na samo 20 km od grada. Gradske atrakcije su arheološki, prirodno-istorijski, naučni muzej, kao i muzej nasleđa, islamske umetnosti i kulture.
Obeležja grada su 2 prekrivena suka, koji reflektuju islamski dizajn, i veliki broj rekreacionih površina i parkova. Grad je poznat i po svojim elegantnim džamijama. Al Kasaba je turističko naselje u Šarži, sa “Okom Emirata”, tzv velikim točkom odakle su pruža panoramski pogled na emirate, lagune, priobalje, pejzaž i horizont susednog Dubaija, na mostove, šetališta, kulturne atrakcije i moderne oblakodere Šarže. Svakako kada se već nalazite u ovom gradu obiđite i Al Kasaba muzičku fontanu, koja pleše u ritmovima muzike.

Ponuda hotela

Beach Resort 5*Lux

Beach Resort 5*Lux

Odmaralište i spa centar Sheraton Sharjah se nalazi oblasti Beach & Coast u Šardži, na 10 km od akvarijuma Šardža i nudi otvoreni bazen koji ra

Hilton Sharjah 5*Lux

Hilton Sharjah 5*Lux

Smešten na obalama lagune Šarža Kaled, ovaj hotel za 5 zvezdica nudi prostrane sobe sa pogledom na lagunu ili Šaržu.