Ujedinjeni Arapski Emirati / Dubai

Dubai je postao uspešan grad i turistička destinacija sa preko 10 miliona posetilaca godišnje. U njemu možete jesti u najboljim restoranima, kupovati u najekskluzivnijim buticima i baviti se najrazličitijim aktivnostima. Ovde ćete naći informacije o lokalnim atrakcijama, hotelima, restoranima, imanjima, poslovima, sportovima, zabavama i još mnogo toga. 

Pre nego što je postao popularna destinacija, turisti su u Dubai uglavnom svraćali za vreme godišnjeg Šoping festivala. Ipak to su više bili kupoholičari nego turisti koji bi razgledali znamenitosti i uživali u lepom vremenu. Jedan šeik iz Dubaia je na neki način pomogao turizam ove zemlje jer je pomislio da bi zalihe nafte mogle da presuše i da zemlji treba neki drugi oblik trgovine koji bi pomogao njihovoj ekonomiji. Tako je počelo planiranje kako da se ovaj grad pretvori u luksuzno odmaralište, ali i komercijalni centar. Veliki deo novca koji je zarađen od naftne ekonomije uložen je u promociju turizma Dubaia. 

Dubai je smešten na tački gde se susreću Evropa, Afrika i Azija. Stečeni su mnogi uslovi za razvoj sajmova i izložbi, a najpopularniji je Dubai World Trade Center. Zbog mesta gde se nalazi, Dubai je zgodan i kao mesto internacionalnih sastanaka i seminara jer se do njega dolazi lako skoro iz bilo kog kraja sveta. On već privlači stotine biznismena svakoga dana.

Dubai ima i jednu od najlepših plaža Džumeira (Jumeirah) koja ima neke fantastične resorte poput Burj Al Arab. Svi hoteli na plažama su izuzetno visokog kvaliteta i nude sjajnu uslugu. Dubai zatvoreno skijalište, safari pustinja, snoubording na peščanim dinama, golf i naravno tu je i šoping, koji je ovde jedinstveno iskustvo. Najviše posetilaca ima između oktobra i aprila jer je vreme tada najprijatnije.

Ponuda hotela

Auris First Central 4*lux

Auris First Central 4*lux

Auris First Central Hotel Suites 4* lux - Novootvoreni ekskluzivni Auris First Central Hotel Suites 4* lux (oktobar 2011 godine) nalazi se u Al Bar

Auris Plaza 5*Lux

Auris Plaza 5*Lux

Hotel Auris Plaza smešten je u srcu četvrti Al Barša, na svega 5 minuta hoda od Mol of Emirejtsa. U ponudi ima otvoreni bazen i fitnes centar.

Hawthorn Suites 4*Lux

Hawthorn Suites 4*Lux

Hotel se nalazi u novoj cetvrti Dubaija, Jumeirah Beach Residence, u blizini poznate gradske plaze Jumeirah i udaljen je oko 2km od ostrva Palm Jum

Hilton The Walk 4*Lux

Hilton The Walk 4*Lux

Moderan hotel apartmantskog tipa sa 362 smeštajnih jedinica različitih površina.

Holiday Inn Express Dubai Jumeirah 2*Lux

Holiday Inn Express Dubai Jumeirah 2*Lux

Ovaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže. Ovaj hotel se nalazi u jednoj od poslovnih četvrti Dubaia, na 3 km od Svetskog trgovinskog centra.

Ibis Al Barsha 3*Lux

Ibis Al Barsha 3*Lux

otel Ibis Al Barsha raspolaže prostranim, zvučno izolovanim sobama i smešten je na povoljnom položaju na Šeik Zajed Roudu.

Le Meridien Mina Seyahi 5*Lux

Le Meridien Mina Seyahi 5*Lux

Ovaj objekat je udaljen 3 min hoda od plaže. Le Meridien Mina Seyahi nalazi se u Džumeiri i raspolaže peščanom plažom dugom 1.200 metara.