Ujedinjeni Arapski Emirati / Ajman

Ajman - Adžman (arapski عجمان) je jedan od sedam emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sa površinom od samo 260 km², Adžman predstvlja najmanji emirat. Glavni grad je Adžman. Na severu, jugu i istoku se graniči sa emiratom Šardža. Adžman obuhvata plažu dugu 16 km. Ovaj emirat u razvoju nudi raznolike turističke atrakcije i aktivnosti. 
Adžman Narodni Muzej je izgrađen u 18. veku, i predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija u gradu. Muzej je nekada bio palata vladara, oslikava istoriju ovog emirata. 
Adžman tvrđava je podignuta krajem 18. veka. Izgrađena je od lokalnog materijala kao što su korali, gips, kao i različite vrste drveta koje su dovezene iz Afrike. 
Sheikh Zayed džamija u Adžmanu predstavlja najistaknutiji verski objekat u ovom emiratu. 
Etisalat toranj, predstavlja jednu od najpoznatijih svetskih građevina poznatu po vrhu tornja koji podseća na lopticu za golf. 

Ponuda hotela

Ajman Palace 5*Lux

Ajman Palace 5*Lux

The Ajman Palace hotel je smešten u Ajman Emiratu na jednoj od najlepših plaža u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ajman Saray 5*Lux

Ajman Saray 5*Lux

Ovo je prvi u nizu resort hotela koji je otvorio super luksuzni lanac „Luxury Collection Resorts by Starwood“ na Bliskom Istoku.

Fairmont Ajman 5*Lux

Fairmont Ajman 5*Lux

To je najnoviji superluksuzni hotel poznatog hotelskog lanca Fairmont Hotels & Resorts u emiratu Ajman, otvoren početkom 2015. godine.

Ramada Beach Hotel Ajman 4*Lux

Ramada Beach Hotel Ajman 4*Lux

Hotel se nalazi u Emiratu Ajman, udaljen svega 1 minut hoda od plaže Arabijskog zaliva.